Hayata Dair Her Şey
Abone ol

MARDİN'DE LEZZET DURAĞI "LOLEE"

Yolunuz birgün medeniyetler şehri, Mezopotamya'nın göz bebeği Mardin'e düşerse ilk uğrayacğınızı yer "LOLEE" restorant olsun.

 

Mekanın ilk giriş katı pastane olarak tasarlanmış. Girişin iki yayında ki kapılar size minik ama değişik bir hediyelik eşya reyonuna taşıyor. 

 

Taş merdivenlerden çıktığınız ilk katta sabah kahvaltınızı yapıp fırın ürünlerinden oluşan hepsi birbirinden leziz Mardin mutfağı lezzetleri sizi karşılıyor.

 

Bir üst kata çıktığınızda karşılaştığınız manzara sizi alıp götürüyor. Gözünüzün alabildiği kadarıyla Mardin ovası bütün ihtişamıyla karşınızıda duruyor. Bir yanınız Kızıltepeye diğer yanınız Nusaybine uzanıyor. Tam karşınızda sis perdesi içinde Suriye sınırı duruyor.

 

Henüz masanıza oturmamış bu sonsuz manzarayı izlerken yanınıza yaklaşan bir kadın "bu ova gündüz mezarlık akşam oldu mu gerdanlık" diyor. Bu ses mekanın bütün lezzetlerinde imzası bulunan Dilek Çelebioğlu'na ait.

 

Dilek Ablanın neden böyle dediğini anlamak için havanın kararmasını ve gün içinde alabildiğine kurak duran ovanın bir anda ışıl ışıl gerçekten nasıl bir gerdanlığa dönüştüğüne tanık olmak lazım.

 

Mekanın içinde yer aldığı konak adını mimarı Mardinli Mimarbaşı Lole Serkiz Gizo'dan alıyor. Lole Serkiz, Mardin'in en ünlü Ermeni mimarlarından. Mardin'de elinin değmediği konak, devlet dairesi, kültürel yapı hemen hemen yok gibi.

 

Dilek Çelebioğlu sabahın ilk saatiye mekanda. Misafirlerin kahvaltılarını organize edip bir yandan da öğlende servis edilecek menüye el atıyor. Masaya gelen her tabakta adeta lezzet krizine giriyorsunuz. Mardin'e giden mutfak ustaları, gurmeler, yazarlar, programcılar, devlet yöneticileri Lolee'ye uğramadan Dilek Çelebioğlu'nun kurduğu sofraya oturmadan gitmiyor.

 

Mekanın mimarisi, üç kat üç ayrı konsepti, servis elemanları, masanıza sunulan lezzetler ve muhteşem manzara Mardin'e aşık olmanıza yetiyorda artıyor bile.

 

Birgün yolunuz Mardin'e düşerse eğer Dilek Çelebioğlu'nun kurduğu masada Mardin mutfağı lezzetleri yemiyorsanız o Mardin gezinizin bir ayağı mutlaka eksik kalmış demektir.

 

MARDİN LOLEE

Adres: Şar, 1. Cadde No:260, 47100 Artuklu/Mardin
 
Saatler
Açık ⋅ Kapanış saati: 24:00 · 
 

 

 

Sosayal Medya Yönetimi

Benzer Haberler

<