Hayata Dair Her Şey
Abone ol

TAYYAR IŞIKSAÇAN YAZDI "HELAL ETTİM GİTTİ"

Geçtiğimizi yıl Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Şehit Aileleri yararına tertip ettiği gecenin müzayedesini sunmak için sahnedeydim. Müzayedeye sunulan eşyalar "Müslüm" filminde Timuçin Esen'in giydiği gömlek, "Müslüm" filminin oyuncuları tarafından imzalanmış Orijinal film afişi ve Mina Mücevherat tarafından vakfa bağışlanan bir yüzüktü.

 

Gömleği Demet Akaalın, yüzük ve afişide Ferman Toplak satın alarak vakfa ve dolayısıyla şehit ailelerine yardımda bulunmuşlardı.

 

İşte o gecenin hemen ardından rahmetli Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur elinde bir yüzükle basın toplantısı düzenleyip “Müslüm'ün yüzüğü bende bunlar milleti dolandırıyor, müzayedeye konu yüzük Müslüm'e ait” değil diyerek ortalığı birbirine kattı. Hoş müzayede de yer alan yüzük için kimse bu Müslüm Gürses'in yüzüğüdür demedi ama Muhterem Hanım başka hesaplar peşinde koştuğu yada koşturulduğu için bu açıklamayı yaparak Vakfı, Vakfın Genel Sekreteri ve müzayedeyi sunan kişi olarak şahsımı töhmet altında bıraktı bu da yetmezmiş gibi birde hakkımızda şikayetçi oldu.

 

Yanlış hesap bağdattan döner misali savcılık makamı yaptığı araştırmada, kişi beyanları, gecenin kamera kayıtları vs derken Muhterem Nur'un şikayeti hakkında takipsizlik kararı verdi.

 

Bende savcılık kararı sonrası Muhterem Nur hakkında “Benden ve Vakıftan özer dilemezse kendisini müfteri ilan ediyorum hatta hakkımı helal etmiyorum” demiştim.

 

O günden bu yana bu sözlerimden bir adım geri atmadım ama gel gelelim şu sıralar bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamla mücvadele veren Muhterem Nur için özellikle bu hak meselesinde vicdanımın sesine kulak vermek hasıl oldu. Bu yalan dünyanın elbet birgün son bulacağını, ölümün yaradılan her canlıya hak olduğunu bildiğim için Muhterem Nur'un üzerine bir yükte ben bırakmak istemediğimden hakkımı helal ediyorum.

 

Şehit Çocukları ve aileleri ne düşünür, onlar kendisini affetmişmidir bilemem ama ben bu aşamada hak hukuk peşinde koşmayacağım. Zaten yüce adalet kendisine gerekli cevabı misliyle verdi. Savcılık kararı sonrasında sırf rahmetli Müslüm Gürses'in hatırına kendisini dava etmedim. Kendi sosyal meyda hesabımdan, haber programlarında konuya ilişkin düşüncelerimi yüksek sesle dile getirmiştim.

 

Söylediğim herşeyden haberdar olmasına rağmen Muhterem Nur'un ağzını bıçak açmadı. Belkide yaptığı o mesnetsiz yakıştırmanın ağırlığı altında ezildi, belkide utandı ama ne benden, ne vakıftan, nede şehit ailelerinden özür dilemedi. Olsun biz haklı olduğumuzu hukuk önünde kanıtlayıp gereken cevabı verdik.

 

Muhretem Nur için bugün artık söylenecek tek söz var Allah acil şifasını versin. Ben hakkımı helal ediyorum ama kalbim hala kırık zamanla onunda kendi kendime onarırım yeterki o iyi olsun. Sağlıkla nefes alsın bu bana yeter.

 

Tayyar IŞIKSAÇAN

tayyar@tayyarisiksacan.com

Sosayal Medya Yönetimi

Benzer Haberler

<