Hayata Dair Her Şey
Abone ol

EN SEVİLEN SOSYAL MEDYA FENOMENİ "DİCLE TURGAL"

Son yılların en sevilen instagram fenomenlerinden Dicle Turgal’ı yakından tanımaya ne dersiniz?

 

Medyada tanınmış isimlere stil danışmanlığı yapıyor ve moda sektöründeki bilinen çoğu firmanın da marka yüzü. İnternetten giyim alışverişi yapmak istediğinizde Dicle’nin görsellerine sıkça rastlamanız mümkün. Bunlara ek olarak da instagram hesabından çeşitli sektörlerdeki güvendiği ve inandığı markalara özel tanıtım çalışmaları yapıyor.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 ile moda sektörü de darbe aldı fakat dijital dünyada yıllardır verdiği emek ile sektörün ve sanat camiasının güvenini kazanan, profesyonel, disiplinli, pozitif ve neşeli tavırları ile tanınan Dicle, çekimlerine ve tanıtımlarına hala devam ediyor.

 

İstanbul’un yükselen trend semti Balat’ı insanlar senin çekimlerinle keşfetti. Senin fotoğraflarının arkasındaki kafenin adresini sorarak gezdiklerine şahit olmuştum ben J Takipçilerine bu güveni nasıl sağladın?

 

Sosyal medyadaki takipçilerime okurlarıma ve çevremdekilere gerçekleri yansıttığım ve doğal olduğum için sanırım güven veriyorum. Mesela, yemeğini beğenmediğim bir yeri asla önermem. Benim tercihlerime seçimlerime güvenip yöneliyorlar. Çünkü takipçilerim gelip geçici değil. Daha önceki tavsiyelerimi denemiş memnun kalmış olanlar güvenle izimden gidiyor, gittikten sonra da bana ulaşıp ‘haklıymışsınız’ diyen o kadar çok ki…

 

Balat’a gelince… Semtin dokusunu çok seviyoruz. Orada ilk çekim yapmaya başladığımız dönemde biraz çekinmiştik. Sokaklar tenhaydı, şimdiki kadar kalabalık değildi. Mahalle sakinleri sokağın ortasında çeşitli kıyafetlerle, topuklu ayakkabılarla çekim yapan birini görmeye alışık değildi. Balat’ın simgesi simitçisi, el arabasıyla gezen eskicisi ve sevimli kafeleri ile kopmayan bir dostluğumuz oldu. Bize yer göstermeye, haftaya görüşürüz demeye başladılar. Farklı yerlerde çekimlerimiz olduğunda da sitem ediyorlardı, özlüyoruz diye J

 

Corona virüsün moda sektöründeki etkileri de her geçen gün artıyor. Armani, Chanel Gucci, Prada ve Ralph Lauren gibi dev firmaların defilelerini iptal etmelerinin ardından üretimleri de durma noktasına geldi. 

 


Üretimin durması moda dünyasını nasıl etkiler?

Bu bir dönem ve normalleşme sürecine girdiğimizde üretim de kaldığı noktadan devam edecektir. Dolayısı ile modanın çok ciddi etkileneceğini düşünmüyorum. Önemli olan bu dönemi en az zararla atlatmak. Moda sektörü üretime bağlı ve büyük markalar bu dönemde stratejilerini iyi belirleyip en az zarar ile atlatabilir ise moda da devam edecektir. Tabi sunum ortamları geçmiş döneme göre değişiklik gösterecektir. İşte o nokta da kimbilir belki de sanal defileler izleyeceğiz. 

 

Corona virüs salgını sonrası moda sektöründe nasıl değişiklikler olacak?

Dijitalleşme ile birlikte sanallaştırma teknolojilerinin artacağını düşünüyorum. Bu dönem bize iş hayatımızı evden çok rahatlıkla devam edebileceğini gösterdi. Pandemi öncesi özellikle iş hayatı için evden çalışma prensiplerine çok yakın durmayan kurumlar şimdi dijitalleşmenin getirdiği maliyet avantajlarını dikkate alarak ofis olmadan çalışma ortamları planlıyor. Üretim belki de tamamen insansız araçlar tarafından yapılacak. Biraz zaman alacak tabi ama çok uzak değil. Böyle bir dönemde moda nasıl etkilenmez. Önce fiziksel ortamlar tamamen sanala dönecek. Örneğin beni düşünün belki de en büyük değişim bu alanda olacak. Tanıtım defileleri, sezon açılışları, tasarım, dizayn, iletişim fiziksel aklınıza gelen tüm organizasyonlar artık cep telefonlarından rahatlıkla yapılabilecek.

 

Senin çalıştığın markaların ve stil danışmanlığı yaptığın isimlerin sektör ile ilgili pandemi sonrası için öngörüleri neler?

Pandemi sürecinde ben birlikteliğimi sürdürdüğüm markalar, kişiler ve sanatçılar ile aslında halen devam etmekteyiz bir araya gelmeler azaldı ama dijital ortamların yardımı ile yine çalışmalarımızı ve projelerimizi yürütüyoruz. Hepimiz için farklı planlamaların ve çalışmaların geliştirildiği bir süreç oldu açıkçası .

 

Corona süresince ve sonrasında geleceğe dair planlarında değişiklik var mı? -

Olmaz mı? "Evde Kal" dönemi belki de bizler için bir normalleşme süreciydi. Hayatımız çok hızlı akıp gidiyor ve bizler sürekli hayata yetişme çabasındayız. Eminim hepimizin bu hızlı akışın içerisinde unuttuğumuz yapamadığımız keşklerimiz vardı. İşte o keşkeler tam da bu zaman da yerini aldı. En önemlisi nefes alabilmek. Nefes yoksa hayat yok sevdiklerin yok. Nefes alabilmek için de mutlaka sağlığımıza dikkat etmemiz önemli. Bu anlamda kendime çok daha sağlıklı bir yaşam planı düşündüm.

 

Pandemi sürecinde online alışveriş sitelerine olan talep, AVM’lerin kapatılmasıyla tamamen duran mağazacılığı geride bırakır mı?

Bence Pandemi sonrası tüm Dünya'da yeni bir dönem başlayacak. "Evde kal" sloganı ile birlikte evlerde yeni alışılmadık bir yaşam standardı başlayacak. Gelişen dijital platformlar ile çocuklar evden eğitim alırken hizmet sektöründe çalışan kesim ise iş yaşamını evlerine taşıdı. Evde yaşam döngüsü dijitalleştikçe online alışveriş sitelerine talepler şu an olduğundan çok daha fazla olacaktır. Dolayısı ile firmalar için ciddi maliyet kalemi oluşturan mağazalaşma trendi düşecek hatta belki de çok yakın zaman da kalmayacaktır.

 

Gerçekten bahsedildiği gibi ’evde kal’ sebebiyle ev giyimi satışlarında artış mı oldu?

JOlmaz mı? Hem de nasıl belki de en çok talep gördüğü bir dönemdeyiz. Hiç olmadığı kadar kendimize döndük. Hayatın hızlı akışında kaybettiğimiz zaman elimizde ve zengin bir internet pazarı var. Herkes online ve dijital haberleşme ile insanlar iletişim halinde. Psikolojik nedenleri de var tabi ama böyle bir dönemde insan kendini iyi hissetmek istiyor. Özellikle kadınlar kendini dijital ortamda güzel görmek, iyi hissetmek ve kendini bir şekilde göstermek istiyor. Eee bu da ev giyimine yönlendiriyor. Herkes bir değişimde J

 

Modaya yön veren isim olarak, önümüzdeki sezonun modası hakkında konuşalım mı?

Bildiğiniz gibi bu süreçte, birçok marka üretime ara verdi, moda kendini tekrar eden bir evrim diyebiliriz.

Ama bahsedilen yeni dünya düzeni ile birlikte küçülecek ya da var olacak yeni marka akımları ile daha rahat daha sade ama şık bir akım bizi karşılayacak gibi duruyor.

 

Okuyucularımıza mesajını alabilir miyiz?

Hep birlikte yakın zamanda eski hayatlarımıza döneceğiz. Bu süreç zarfında evde kalmaya özen gösterelim zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya ve başkalarının hayatlarını sağlıklarını riske atmamaya dikkat edelim.

 

Hayat normale dönmeye başladıkça sosyal mesafeyi koruyarak eski hayatlarımıza adaptasyon sürecimizi geçirmeye çalışalım. Evde kaldığımız bu dönemde şıklığımızdan vazgeçmeyelim hem kendi moralimiz hem de çevremizdeki ailemizdeki kişilere umut olalım.

Sosayal Medya Yönetimi

Benzer Haberler

<