Hayata Dair Her Şey
Abone ol

Mansur Yavaş'tan HÜDA PAR Çıkışı!

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstasyon Caddesi Alternatif Bulvarı ve Altyapı Projesi Açılışı ile Etimesgut-Sincan Projeleri Tanıtım Töreni'nde konuştu. Yavaş, Cumhur İttifakı'na, "Eğer bölücülükten bahsedilmek isteniyorsa HÜDA PAR'ın programını okuyun, onlarla birlikte seçime nasıl gidiyorlar, içlerine nasıl sindiriyorlar?" sorusunu yöneltti.

 

Mansur Yavaş’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

 

Mansur Yavaş ‘‘Yağmur selleri nedeniyle kalıcı çözüm oluşturarak 3 ayrı noktada deşarj hattı gerçekleştirdik.Eskiden mantık şöyleydi yerin altına yatırımı vatandaş görmüyor alt yapıya para ayıramazsanız insanlar ölüyor. Alt yapı için 162 milyon lira para ödendi. Orayı tekrar sıfırdan alıp şehrin en güzel caddesini yapmak için çalışmalara başladık. 240 milyon TL ile sorunu çözümü kavuşturduk.

 

550 milyon maliyetle bu sorunları çözüme kavuşturduk. Pandemi oldu ekonomik kriz oldu ama Biz yapacağız dedik ve yaptık. Sayın genel başkanım bu projeyi yıllarca bakanlar başbakanlar vaad etti ama nasip bizeymiş. Bize yapmak nasip oldu. Sizinle açmak nasip oldu. Etimesgut ve Sincan ilçelerimizde 10 proje ve 13 projenin temelini atmak için bir araya geldik.

 

1 MİLYAR 750 BİN TL BİZDEN KESİLDİ

 

Ankara için çalışmaya devam edeceğiz. Kimsenin yatağa aç girmemesi için çalışacağız. Gayri ciddi bir anlayıştan halktan yana bir anlayışa geçerseniz önceliği halkın sağlığına ve canına verirsiniz ortaya böyle eserler çıkar. Çayyolu metrosu ve diğer metrolar eski belediye yönetimi tarafından beceremedikleri için Ulaştırma Bakanlığına devredildi. Bunlardan Çayyolu metrosu bitti ve sonra protokolle belediyeye devredildi bizden önce. 8 Nisan'da görevi devralıyoruz hemen ardından Cumhurbaşkanı Kararnamesi çıktı 'Ulaştırma Bakanlığının yaptığı metrolara belediyen tahsil edecektir' diye... 1 milyar 750 bin TL bizden kesildi. 1 buçuk milyarıyla size hizmet etmekten alıkonulduk. ABB'yi biz kazanmasaydık bu değişikliği yapmayacaktı. Buna rağmen çalışıyoruz.

 

MİLLET İTTİFAKI OLARAK YOLA GİDİYORUZ

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok metro yapıyor onlarla yarışacağız diye Ulaştırma Bakanlığı oraya ağırlık vermeye başladı. Ankara'da havalimanı metrosunu ya siz yapın ya bütçe verin biz yapacağız diye yazı yazdım. Cumhurbaşkanı bugünkü konuşmasında bizim için "Metroyu yapamadılar" der ama Şu anda Mamak metrosu projesi bitti. Kredisi bulundu. Yatırım programına alındı şu anda sadece cumhurbaşkanı onayı bekliyor. Sayın genel başkanım (Meral Akşener') biliyorsunuz 2019'da belediye seçimlerinden önce Millet İttifakı olarak bir araya geldik ve 11 büyükşehir belediyesinin kazanılması ve farklı bir arayış için bize fırsat verdiniz. Şimdi ise 6 parti bir araya geldiniz Millet İttifakı olarak yola gidiyoruz. Ankara halkı başta olmak üzere 11 büyükşehirde yapılan araştırmada belediye başkanlarının oylarının arttığını görüyoruz. Seçimden önce 'bunlar beceremez belediyeyi batırır; ilk ay bile 50 milyon TL borçla başlayacak işçinin maaşını ödeyemeyecek, bunların derdi başka biz seçilemezsek özellikle İstanbul için Kudüs Mekke elden gider' dediler...

 

10 GB İNTERNET

 

Hani sosyal yardımlar kesilecekti ? Buna benzer birçok iddia vardı. Sonuçta varmak istediğimiz sonuç bu. Şimdi yine aynı teraneleri duyuyoruz. Biz baştan söyledik... Şeffaf olacağız, ihalelerimiz açık olacak dedik. 4.5 milyar TL onların borcunu ödedik. Parayı nereye ihtiyaç varsa ona harcarsanız her yere para yeter. İktidar değiştiğinde hem israf ortadan kaldırılacak hem de her şey çok güzel olacak. Onlar ne kadar karalarsa karalarsın sadece tutturmuşlar PKK falan filan... Seçimden sonra 10 GB internet vereceklerini söylediler. Akıl edemezler, uzaktan eğitime geçtiler; Ankara'da 10'ar GB interneti ABB verdi, hükümet vermedi. Şimdi diyorum ki vaade gerek yok hala hükümetsiniz hemen interneti verin.

 

KANDİLİ BAŞLARINA YIKARIZ

 

Hem demokratik gelişimi sağlamak hem yeni anlayış getirmek için ortaya çıkan 6'lı hükümet tertemiz sayfa açmak istiyor. Kandil 6'lı masanın işini zora sokacak açıklamalar yaparak bu temiz sayfayı bozmak istiyorlar. Net bir şekilde söylüyoruz Kandil'i de başlarına yıkarız, Kandil'e de karşıyız, PKK'ya da karşıyız. Eğer bölücülükten bahsedilmek isteniyorsa HÜDA PAR'ın programını okuyun, onlarla birlikte seçime nasıl gidiyorlar, içlerine nasıl sindiriyorlar? Önce onun cevabını versinler. Devletin milli güvenliği, milli güvenlik politikası, dış politikası giderse bitermiş, hayır! İyi yapılan her şeyden gurur duyuyoruz.

Benzer Haberler